Klantenservice

Contact

Voor acute storingen

belt u:

085 - 04 66 771

Sla dit nummer op in uw telefoon!

Voor alle overige storingen, vragen of meldingen kan je tijdens kantooruren contact opnemen met de storingsdienst. Denk hierbij aan tijdelijk geen warmte of kleine lekkages. Storingen aan de energiemeting of vragen over onjuist of ontbrekende data van de warmtemeting en de bijbehorende afstandsuitlezing kan je tijdens kantooruren aan onze collega’s van de klantenservice stellen.

T: 085 - 04 66 779

E: storingen@warmtenetwerkwestland.nl of contact@warmtenetwerkwestland.nl

Bezoekadres:

Leehove 65,2678 MB De Lier

Veelgestelde vragen

is je vraag al eerder gesteld?

Selecteer voor antwoord

Voor alle informatie over aardwarmte kun je kijken op allesoveraardwarmte.nl. Geothermie Nederland beheert deze website.

Selecteer voor antwoord

Een warmtenet is een ondergronds netwerk van goed geïsoleerde leidingen waar warm water doorheen stroomt. Dit warme water is afkomstig van een (duurzame) warmtebron. Het leidingnet brengt deze warmte naar kassen en gebouwen. Een warmtenet is dan ook een milieuvriendelijke manier om kas, gebouw of woning te verwarmen en van warm water te voorzien. 

Selecteer voor antwoord

Bij doorgang van het project vinden naast het realiseren van het aardwarmteproject ook werkzaamheden plaats voor de aanleg van het warmtenet. Deze werkzaamheden stemmen we met de gemeente Westland af. Daarbij kijken we naar een optimale verkeersdoorstroming en waar mogelijk combineren we het werk.

Selecteer voor antwoord

Er zijn verschillende duurzame alternatieven om huizen te verwarmen en om te koken. Het verwarmen van uw huis kan bijvoorbeeld ook met een warmtepomp. Voor koken is inductie de meest logische oplossing.

Warmtepomp

Een warmtepomp is een elektrisch alternatief voor de cv-ketel. Een warmtepomp is heel goed te combineren met zonnepanelen of een zonneboiler. Belangrijk is wel een goede isolatie van de vloer, muren, ramen en het dak van het huis. Ook een hybride warmtepomp is mogelijk, zeker als tussenstap naar volledig aardgasvrij. Dit is een warmtepomp gecombineerd met een cv-ketel op gas. De ketel springt dan alleenop de koudste dagen bij om het huis warm te krijgen.

Biogas

Biogas wordt gemaakt door mest of andere organische afvalproducten te vergisten. Dit gas kan worden opgewaardeerd tot dezelfde kwaliteit als aardgas. Dan heet het groen gas. Het werkt in huis precies hetzelfde als aardgas voor verwarmen en koken. Het grote verschil is dat biogas een duurzame herkomst heeft. Overstappen op groen gas is helaas niet zo makkelijk als het lijkt. Zo is er op dit moment nog maar heel weinig biogas beschikbaar in Nederland. En het biogas dat er is, wordt niet alleen in het gasnet gestopt, maar ook gebruikt voor transport en in de industrie. In deze sectoren zijn minder duurzame alternatieve voor aardgas beschikbaar. Daarom is biogas voor die bedrijven hard nodig om duurzamer te worden.

Warmte- en Koude Opslag (WKO)

Warmte- en Koude Opslag (WKO) werkt met twee grote reservoirs met water onder de grond. Deze reservoirs worden in de zomer gebruikt om warmte op te slaan. In de winter geven ze deze warmte weer af. Zo verwarmt een WKO in de winter en koelt in de zomer. Een WKO is eigenlijk een kleinschalig warmtenet voor grote gebouwen, zoals een school, ziekenhuis of appartementencomplex. U kunt een WKO ook gebruiken voor individuele woningen. Hierbij wordt de WKO bijna altijd gekoppeld aan een warmtepomp. Vergeleken met geothermie heeft een WKO meer elektriciteit nodig en is dus minder duurzaam.

Waterstof

Waterstof wordt gemaakt door water met behulp van elektriciteit om te zetten in waterstofgas. Het is dan ook geen energiebron, maar een energiedrager. Als hiervoor zonne- of windenergie wordt gebruikt, dan spreken we van groene en dus duurzame waterstof. Waterstof werkt net even anders dan aardgas. Dit vraagt aanpassingen aan het warmtesysteem in huis. Waterstof is niet direct voorhanden en zal niet zomaar bij uw huis aangeboden kunnen worden. Om waterstof op grote schaal te maken, is heel veel duurzame energie nodig. Dat is er nu niet, en er zijn in Nederland nog onvoldoende productielocaties voor het produceren van waterstof. De waterstof die de komende jaren wel beschikbaar komt gaat daarom vooral naar de industrie en het vrachtverkeer en is niet beschikbaar voor het verwarmen van huizen.
 

Aanmelden / contact

Aanmelden / contact