13 december 2022

Update werkzaamheden Maasdijk

Boringen Oranjepolderweg afgerond

Vrijdag 9 december is de zesde en laatste boring op de Oranjepolderweg succesvol uitgevoerd. Hiermee is de hoofdleiding Oranjepolderweg aangelegd. De aannemer gaat nu verder met het koppelen van de warmteleidingen en het voorbereiden van de aansluiting naar de glastuinbouwondernemers. Tijdens deze werkzaamheden is de Oranjepolderweg meermaals afgesloten voor doorgaand verkeer. De werkzaamheden van dit tracé duren tot eind maart.

lasser

Nieuw werkterrein aan de Lange Kruisweg

Afgelopen maand heeft Warmte Netwerk Westland een nieuw tijdelijk werkterrein ingericht aan de Lange Kruisweg tussen de Geerbos en Lange Kruisweg nummer 36. Dit werkterrein wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de opslag van materialen en het prefabriceren van warmteleidingen.

Aanleg warmtenet Nollaantje begonnen

Om de glastuinbouwondernemers aan het Nollaantje (ten westen van de Lange Kruisweg) aan te sluiten op het warmtenet, legt Warmte Netwerk Westland vanaf eind november 2022 tot en met begin april 2023 in totaal vijf warmteleidingen aan. In de berm van het Nollaantje worden voorbereidende werkzaamheden en de prefabricage van de eerste twee warmteleidingen uitgevoerd. In het eerste kwartaal van het nieuwe jaar volgen de voorbereidende werkzaamheden voor de overige drie warmteleidingen en brengen wij stapsgewijs alle vijf warmteleidingen onder de grond aan door middel van meerdere boringen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden op het Nollaantje begin april 2023 afgerond. 

lassen wnw
Close

Start werkzaamheden Lange Kruisweg (zuid) begin maart

Om het warmtenet bij het Nollaantje aan te sluiten op de warmtebron is een verbindingsleiding onder de Lange Kruisweg tussen de Van Innevelthof en het Nollaantje nodig. Begin maart start de aannemer met het inrichten van een werkterrein parallel aan de Lange Kruisweg. Dit werkterrein bevindt zich in de berm tussen de kruising Lange Kruisweg-Schenkeldijk en nummer 88 en wordt gebruikt worden voor het prefabriceren van warmteleidingen. Het boren van de warmteleidingen staat gepland aan het begin van het tweede kwartaal in 2023. 

Vanaf medio maart tijdelijke verkeersmaatregelen op de Korte Kruisweg

Warmte Netwerk Westland voert al een tijdje werkzaamheden uit op eigen terrein langs de Korte Kruisweg. Het is vanwege de ruimte niet mogelijk om het warmtenet volledig op eigen terrein te realiseren. Daarom vinden vanaf medio maart ook werkzaamheden plaats op de Korte Kruisweg. Hiervoor stellen wij omwille van de (verkeers-)veiligheid tijdelijke verkeersmaatregelen in en kan een omleiding van toepassing zijn. Om de bereikbaarheid van Maasdijk te waarborgen wordt de Korte Kruisweg nooit gelijktijdig met de Oranjepolderweg afgesloten. 

boogboring
Close