14 november 2022

Eerste boringen warmtenet langs de Oranjepolderweg succesvol uitgevoerd

Langs de Oranjepolderweg realiseert Warmte Netwerk Westland de komende tijd ruim drieduizend meter aan warmteleidingen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de aannemerscombinatie A. Hak en Smit & Visser Hanab en duren tot het tweede kwartaal van 2023. In het gebied worden bijna tien glastuinbouwondernemers op Warmtenetwerk Westland aangesloten. 

Start koppelen warmteleidingen

Eind oktober is aan de Oranjepolderweg gestart met het aan elkaar lassen en koppelen van de reeds geboorde warmteleidingen. Gelijktijdig is de aannemerscombinatie ook begonnen met voorbereidende werkzaamheden van de ‘huisaansluitingen’; het leidingwerk dat van de hoofdleiding richting de toekomstige warmtewisselaar naar de betreffende kas loopt. Om zowel het koppelen van warmteleidingen als het realiseren van de huisaansluitingen mogelijk te maken is, het soms nodig dat de weg open komt te liggen en er overlast voor het verkeer ontstaat. Door de korte afstanden en het leidingwerk met een beperkte diameter is een andere methode helaas niet haalbaar.  

Horizontale boringen

Op dit moment zijn drie van de zes horizontaal gestuurde boringen succesvol uitgevoerd en volgen de resterende boringen nog dit kalenderjaar. Onlangs werd het eerste deel van boring nummer 4 ter hoogte van de kwekerijen Green 2 Grow en CombiVliet uitgevoerd. Daarna volgt nog een tweede gedeelte op dezelfde locatie. Tijdens deze zogeheten ‘intrekmomenten’ is de Oranjepolderweg volledig afgesloten voor al het verkeer.
 

Doorgaand verkeer Oranjepolderweg beperkt mogelijk tot begin 2023

Door de bovengenoemde werkzaamheden bij de Oranjepolderweg is doorgaand verkeer naar verwachting tot begin maart 2023 beperkt mogelijk, maar zijn alle aanliggende bedrijven en woningen wel bereikbaar. Er is - in verband met de bereikbaarheid – gekozen voor een omleiding via de Pettendijk of de Korte Kruisweg. Het is aan te raden om bij een bezoek aan de Oranjepolderweg tot begin volgend jaar rekening te houden met een korte omleiding, een iets langere reistijd en wisselende verkeersituaties.