16 september 2022

Combinatie Heijmans/Nijkamp (CHN) tekent raamovereenkomst aanleg leidingnetwerk aardwarmte Westland

Een combinatie van Heijmans Infra en Nijkamp (CHN) is geselecteerd voor de aanleg van het leidingennetwerk in  het noordelijk gedeelte van het Warmte netwerk Westland. Voor het zuidelijk deel van het Westlandse warmtenet is een andere aannemerscombinatie geselecteerd. Het gaat in totaal om 180 kilometer aan leidingen (90 kilometer aardwarmte heen en eenzelfde lengte retour), waarvan CHN ongeveer de helft mag gaan realiseren. Woensdag 14 september is de raamovereenkomst met CHN getekend.

ondertekenen raamcontract
van kennis naar uitvoering

Reinaldo van de Put (CHN): “Als combinatie Heijmans/Nijkamp bundelen we onze expertises om samen met Warmte Netwerk Westland de uitdaging aan te gaan en dit complexe project tot een succes te maken. Door samen op te trekken, gebruik te maken van elkaars kennis en het stellen van één gezamenlijk doel hebben we hier alle vertrouwen in. “

Het doel is om de telers die deelnemen in het project aan te sluiten op duurzame aardwarmte. Daarvoor moeten de nodige leidingen worden aangelegd. “Om onze planning te halen is het nodig om met een team van aannemers zoals de combinatie Heijmans/ Nijkamp de aanleg te realiseren”, zegt Michiel van der Doe, projectleider Polanen bij Warmte netwerk Westland. “In de aanbesteding is WNW niet over één nacht ijs gegaan. Voor de uitvoering van het project gaan we als bouwteam nu gezamenlijk de aanleg van het warmtenet in Polanen verder voorbereiden.”

samenwerken in een bouwteam

Waarom in een bouwteam werken? Dat is omdat het project complex is en  omdat we gebruik willen maken van alle kennis en kunde van alle partijen. Rotterdam Engineering neemt daarbij de detail engineering voor haar rekening. Michiel van der Doe: “We kiezen hiermee duidelijk voor kwaliteit en optimaal resultaat. Samen kom je tot het beste ontwerp en de beste uitvoeringsmethodiek. Je vormt echt een team, waarbij je jezelf steeds weer afvraagt wat de beste oplossing is voor het project.

ondertekening raamcontract

vierde kwartaal

De samenwerking tussen de partijen is eveneens nodig omdat het op sommige plaatsen een hele uitdaging is om geschikte plek in de ondergrond te vinden voor de aanleg van de warmteleidingen. De aanlegwerkzaamheden bij Polanen starten naar verwachting in de loop van het vierde kwartaal van dit jaar.